Plankje 
charcuterie van de
Pasteibakkerij
Charcuterie
Plankje 
Oudwijker 
Kazen
Kaas

Pâté en Terrine de Campagne

Baambrugs big met in ganzenvet gestoofde sjalotten, eieren, jonge Welling, pistaches, knoflook, tijm, quatres-épices, pekel- & zeezout

 

Terrine Pied de Cochon

Geperste, gepekelde en gekookte 

varkenspoot en varkensknie, 

met zwarte en groene peper.

 

Parijse knoflookworst

Gekookte en lichtgerookte worst van
varkensschouder en kinnebak, eieren, 

varkenskopbouillon, gehakte verse 

knoflook, peper, kleurzout en zeezout.

€ 9,50

hulst 2.png

Colosso

Blauwschimmelkaas van de exquise melk van de ruige maar aanbiddelijke waterbuffel. Buffelmelk bevat veel meer vet en eiwit dan koemelk. Daardoor rijpt de kaas totaal anders. En dat maakt deze blauwschimmel kaas zo prachtig. (Kweepeer)

 

Pietra

Als inspiratie diende de typisch Italiaanse Toma b­ergkaas. Maar dan wel naar eigen interpretatie. Met een speciale combinatie van Italiaanse culturen. En met Nederlandse melk.
In de smaak zit de ware symbiose.
Bergen en vlakten ontmoeten elkaar. (Hulstbes)

 

Fiore

Een roodflora-kaas naar traditioneel Taleggio recept. Maar wel van Nederlandse koemelk. En dat maakt de kaas bijzonder: mooi van buiten, spannend van binnen. Waar Italië en Nederland samensmelten in een unieke smaak. (Betuws Goud)

€ 9,50

kwee kl.png
BG kl.png
Appeltaart
Appeltaart

Vers gebakken appeltaart € 4 / met slagroom € 4,50

De kazen en charcuterie gaan heel goed samen met de eaux-de-vie van Stokerij Lubberhuizen. Bij de kazen staan een paar suggesties voor een verrassende proeverij.

 

Charcuterie- of kaasplankje € 9,50

Plankje met 3 glaasjes eaux-de-vie (Kweepeer, Hulstbes & Betuws Goud) € 15,-

Plankje met een fles I Commedianti of La Colline Éternelle € 40

3 glaasjes eau de vie (Kweepeer, Hulstbes & Betuws Goud) € 7,50

De Oudwijker is een verhaal van passie voor het kaasambacht en de ambitie om de lekkerste kaas te maken. Het was zo’n vijf jaar geleden. Kaas gingen we maken. We kwamen niet uit het kaasvak. We vroegen hulp aan Cesare Ribolzi. Daar, in het noorden van Italië tegen de Alpen aan, maakt zijn familie al decennia prijswinnende kazen. En op die plek vonden wij het fundament van ons nieuwe bestaan. Maar wel anders. Handgemaakte halfzachte kazen. Met een natuurlijke korst. Die Italië in herinnering brachten. Maar met een uniek karakter. Omdat we de kazen nu in de Hollandse polder zouden bereiden. Van Nederlandse melk.

oudwijker.nl

De Pasteibakkerij is gevestigd in een voormalige slagerij in de Amster­damse Rivierenbuurt. Daar maken wij, Diny Schouten en Floris Brester, al onze paté’s, worsten en andere charcuterie in traditionele (voornamelijk Franse) stijl, met smaak maar niet met smaakjes. We heten Pasteibakkerij naar de paté die in een korstdeeg wordt gebakken en die in Frankrijk pâté en croûte heet. Standaard in ons assortiment zijn oa: terrine de campagne, terrine tamme eend, Parijse knoflookworst, confits de canard, boudin noir, boudin blanc. In een aantal producten gebruiken we de eau de vies en jenever van stokerij Lubberhuizen.

pasteibakkerij.nl

CONTACT

Connect

Volg ons op facebook

  • Facebook

ADRES

JW Brouwersstraat 32

1071 LK Amsterdam